Na je geboorte wordt je in een doek gewikkeld. Het is het materiaal waar je de rest van je leven het meest mee in aanraking komt.
Een grijs kantoorgebouw op een bedrijventerrein naast station Amsterdam-Sloterdijk. Eenmaal binnen lijkt het meer op een start-up. met e-bikes die in een witte gang aan de lader staan. Met als verschil dat je er geen glanzende iMacs maar naaimachines en scharen ziet. In de kantine staat een vegetarisch lunchbuffet klaar. Jonge werknemers in baggy broeken en fraaie sneakers lopen bellend -in het Engels- heen en weer. ‘Er werken hier inmiddels 49 mensen, van overal ter wereld.’
(uit Volkskrant Magazine door Jeroen Junte).
Voor zijn afstuderen hackte Borre een industriële rondbreimachine, waarna hij er stoffen mee maakte die zelfs de makers van de machines niet voor mogelijk hielden. Nu willen miljardenbedrijven als BMW en Puma willen met hem werken. En niet alleen vanwege de high-tech stoffen, maar ook omdat het productieproces verantwoord en transparant is. Uniek want textiel is na aardolie het meest vervuilende materiaal ter wereld. En dat moet anders.